Hjääälp!!

När jag vaknade idag kliade det på foten, det såg ut som ett myggbett typ och nu har det spriidit sig över båda fötterna :S det kliar som attan, någon som vet vad det kan vara? Får panik.


Jag vet att jag är dålig

Förlåt för min urusla uppdatering men jag har ingen motivation till någonting knappt nu när jag är sjuk, vill bara ligga och titta på film eller sova. Det blir bättre, men jag vill bli frisk så jag orkar mer, just nu går det neråt. Jag kanske låter dyster men jag tycker det är okej att visa när man mår dåligt. Man är inte bättre bara för att man jämt visar glädje. Man ska vara det man är helt enkelt. Jag vill att mina nära ovh kära säger till när de mår dåligt. Det är kanske därför jag gör det med. Säg till om det blir störande.

Nu är det inte så att min blogg bara kommer innehålla massa dystra inlägg. Jag har en period nu när jag jämt är sjuk och då är jag inte speciellt glad. Men så fort jag blir frisk kommer jag må bättre och finna balansen igen :)

Läängtar!


Underbar ridlektion

Jag har ju ridlektion på måndagar. Idag vart det nya hästar (man har samma häst tre gånger sen byter man. Och denna gången fick jag Bau, säger er ingenting ;) En liten tinker är det :) Hade inte så stora förväntningar då han sett ganska trist ut men han var faktiskt riktigt rolig att rida, lite utmaning men sånt är kul :) Han var duktig och allt gick helt som det skulle, skönt att det gick bra nu, har inte fått den känslan på länge så det var väl välkommet! Ännu bättre med tanke på att jag blivit sjuk igen.. haha hann vara frisk en dag innan jag blev sjuk igen, hoppas inte lunginflammationen är tillbaka bara..

Jag stannar hemma imon iaf, orkade knappt med skolan idag och jag gick bara från 9 till 11.20 haha och imon går jag från 8 till halv 4 så tvivlar på att jag kommer orka med det :)

Konstigt nog känner jag inte att jag är sjuk när jag rider, hostade som tusan innan och efter men när jag red kändes det helt okej och jag hostade knappt alls. Men nu är det desto värre. Hoppas jag kan sova mig frisk :)


Trött trött trött

Idag är jag megatrött. Sov ju på hotell med mina tjejor. Haha eller sov.. Gick och la mig vid halv 6 och skulle upp vid kvart över 9 hhaa. Och idag har jag bara en pluggisdag framför mig.. Ska till Molle en liten stund med. Annars är denna nog den tråkigaste dagen på läänge. Saknar min älsking!


Natt på hotell

Nu är jag troligtvis på hotell, vilket säger jag inte ;) Jag och mina tjejor ska sova här inatt och ha det skönt :D Hotellfrukost är ju för gott!


Hööks

Fick hem Höökskatalogen igår eller något och hittade massa jag ville ha :) Bland annat dessa snygga stövlar och de var faktiskt ett bra pris på med. Tyvärr har jag inte pengarna men hade jag haft det hade jag köpt dom ;)


Klicka på bilden för att komma till produktsidan

Förlåt

Jag hade ingen lust med dator över huvud taget igår så det var därför jag inte uppdaterade något på bloggen. Jag behöver ta det lugnt ibland och då drabbas bloggen tyvärr :/ men nu är jag här, för en liten stund iaf ;)


Låång dag

Nu kom jag hem från skolan. Och egentligen slutar jag typ 12 -.- det är den här jobbigt apu-uppgiften som vi fick tid till att göra idag. Inlämning imon så jag gjorde den så klart, den tog fasen hela dagen ju.. Så nu är jag helt slut. Ska till stallet när jag har ätit med, hoppas att jag kan bli lite lugnare där :) Få mysa lite med Molle sötnosen :)


Sanningar om mig (Alkohol,rökning)

Mina vänner vet ungefär hur mina tankar är kring alkohol och rökning. Och som många vet varken röker eller dricker jag. Och såhär har det varit i pincip hela mitt liv. Men det är inte så att jag bryr mig om någon annan gör det för det är deras val. Jag kan bara säga vad jag tycker om det men jag kan ju självklart inte förbjuda någon.

När det gäller alkohol har jag ingen direkt anledning till att jag inte vill. Det är nog en blandning av många. Jag har dålig erfarenhet av det och med det menar jag att de jag sett fulla/onyktra inte varit speciellt roliga att umgås med eller vara i närheten av. Sedan finns det de som blir endast mer utåtriktade och det tycker jag är bra, dock gillar jag inte när personen blir helt förändrad eller såklart gör något dumt. Och jag vet också att jag kan bli "drabbad" av att vara nykter så som att jag får ta hand om andra fulla och sådär. Det vet jag för att jag vet andra som fått göra det. Men jag har sagt det till några och nu säger jag det till alla som läser. Jag festar inte mycket men när jag gör det vill jag ha kul, umgås med de jag går med och dansa, inte ta hand om de som är fulla. Och det tänker jag heller inte göra. Jag ska inte behöva bli drabbad av att någon är dum och dricker för mycket. Såklart jag inte lämnar någon i sticket om det skulle vara allvarligt, men ni förstår vad jag menar. Jag vill inte förstöra min kropp och det har jag inte heller gjort genom alkohol eller rökning.

Jag blir väldigt ofta bjuden när jag är med någon som har alkohol, såklart är det inte lätt att veta det kan jag förstå. Dock finns det de som ändå frågar. Det kan vara en artighetsgrej men jag blir absolut inte sur om någon skulle strunta i att fråga. Jag vill inte bli bjuden, för att jag inte vill ha. Nu är det så att jag är så pass stark att jag inte tar emot om någon frågar men tänk om jag inte hade varit det. Det är inte snällt att "pracka" på något som någon inte vill ha. Jag vill att ni tänker på det, ni som gör så förstås. För det är inte kul att behöva säga nej ett antal gånger för att jag inte vill. Nu är det så att jag kan dricka mycket små mängder vid olika tillfällen men jag dricker mig aldrig full och aldrig på fest. Svårt att förklara, men om man får glögg eller cider med ytterst lite alkohol tackar jag inte nej, för det tycker jag om. Jag hoppas ni förstår vad jag menar, jag kan inte kalla mig nykterist men jag dricker inte mig berusad eller dricker något med mycket alkohol.

Så har jag det med alkohol, med rökning är jag dock mer bestämd. Rökning gör mig ingen nytta alls i mina ögon. Det förstör min kropp och min hälsa så jag ser verkligen inte någon anledning till att röka. Här är det ju självklart inte så att man blir bjuden som med alkohol. Alkohol är mer en vana, alla tror att alla dricker känns det som, med rökning är det lite mer 50-50. Men jag har aldrig stoppat en tänd cigarett i min mun och det tänker jag heller aldrig göra. Det är något jag står för och faktiskt stolt över att jag aldrig fallit för detta grupptryck. När jag var mindre blev jag kallad mes för jag inte ville ta ett bloss. De som sa de fick inte ett skit ut av det dock för jag stod på mig och sa nej ett antal gånger. Detta har jag alltid tänkt och det är en självklarhet för mig att inte röka och jag blir lite nyfiken på hur de som röker tänker när jag är så emot det. Det är inget jag kommer få svar på så jag får väl undra. Men om någon har ett bra svar på det får ni gärna skriva. För alla man frågar vet typ inte eller så säger de att det var coolt. Hur det nu kan vara det? Och de som röker tänker heller inte på hur det är att inte röka. Det är inte något jag tycker luktar gott eller vill andas in vilket många inte tänker på. Jag brukar hålla mig undan så gott det går och till de jag känner som röker, går jag bort en bit när ni gör det vet ni varför ;)

Nu vet ni detta, har ni frågor är det bara att ställa, de får vara anonyma :) Detta är iaf min inställning till alkohol och rökning!


Hotellfrukost

Idag har vi sovmorgon till halv 10 så min projektarbetsgrupp passade på att äta hotellfrukost då, det är ju så vansinnigt gott, där vi åt denna gången hade de tom vofflor, muumms! Så mätta och glada kom vi till skolan sen. Så mätta att vi inte orkade maten i skolan hah, är inte hungrig än heller men jag borde väl gå ner och äta något ;)


Sömn

Kom nyss hem från skolan, slutar tidigt idag och vi fick sluta ännu lite tidigare vilket var superskön :) Men det va näst intill omöjligt att hålla ögonen öppna på bussen, kanske borde ta mig en tuppis? Men det känns lite för sent tycker jag :)


Kårehamn

Just nu jobbar jag med en powerpint till ett ämne i skolan som vi har redovisning på imon. Min grupp har "planerat" att bygga en camping i Kårehamn, jag brukar vara där på sommaren, det är ett supermysigt ställe som jag saknar :)

Hamnen :)

Snööö

Snön har tagit sig till kalmar nu och jag tycker faktiskt det är mysigt ^^ VEt att många avskyr snön och jag håller med många som tycker det är jobbigt när man ska rida. Det kan vara jättemysigt att rida i snön men det blir inte lika seriöst och många gånger går det inte rida alls. Som tur är går jag ju på ridskola nu en gång i veckan så helt utan ridning blir jag inte :D


Och bara för jag skriver om snö får ni en somrig bild ;)

Schema

Det nya schemat började denna veckan och jag kan bara säga att jag älskar det :) slutar sent två dagar och den senaste dagen är kvart i 4 vilket inte är alls så sent :) Så har jag en sovmorgon vilket jag inte bryr mig så mycket om då jag hellre slutar tidigare :) men det kan vara skänt ändå ;) Idag slutade jag 13.30 vilket jag tycker är supertidigt men det är en senaste av de tre korta dagarna. Jag har det bra nu :D Iaf med schemat ;)


Ridning

Idag är det ridning igen, dressyr idag. Har ju hoppat och ridit en lektion i skritt och trav, Så nu blir det nog lite mer seriöst :) Hoppas att jag klarar av lektionen utan problem bara. Gick ju i skolan idag och idag kände jag att jag faktiskt är sjuk. Är inte alls lika pigg som vanligt och så har jag lyckats hosta upp bristningen eller vad det nu är på sidan vid nedre delen av lungan ungefär så nu gör det väldigt ont.. Ska ta värktablett och hoppas på att det går över :) Kan röra mig när jag sitter, det är värst när jag ska sätta mig upp eller resa mig så rida ska nog gå :)


Pluggdag

Nu har jag bokstavligen suttit och pluggat från klockan 4 till nu .. På samma jävla skit med. Har ett prov på alla världsreligionerna imon så har läst och antecknat från typ 100 sidor -.- varför inte dela upp det?? Men nu är jag äntligen klar iaf och detta är också därför  jag inte bloggat något idag.

Nu vet jag inte vad jag ska göra riktigt, är inte så trött. Ska äta min bulle eller ja något liknande som jag fick av mamma nu :)


Såhär gott har jag det nu!

Kollar film och äter mina smarriga popcorn, kanske ska anfalla godispåsen med om jag orkar ;)


Gladiatorerna

Sitter just nu ensam på mitt rum och kollar Gladiatorerna, Arian var här innan och kollade men han åkte nyss :) Tänkte fråga Josse när Arian gick om hon ville kolla, men det gick inte så bra, hon är ju inte hemma haha. Så jag får sitta här själv och käka godis :) Tänkte göra mina mumsiga popcorn sen efter också så ska jag kolla på film :) Blivit mycket film nu när jag vart sjuk men det är inte mig emot, älskar film :D

Vi hörs när vi hörs, har inte några bloggidéer nu när jag bara ligger hemma men snart är jag igång igen och då blir det nog bättre inlägg ;)

Puss&kram!

På bättringsvägen

Jag blir bätte och bättre, har kunnat sova och febern har lagt sig :) Dock blir ett annat problem värre men det slutar snart med :) Fick ett sms av Molles ägare om jag kunde ta honom idag men mamma förbjöd mig .. Känner mig så pass frisk nu att jag inte tänker på att jag är sjuk egentligen haha :P Men på måndag får jag rida iaf :)

Filmsnurr

Har ju haft filmmaraton och har nu sett två och en halv film ;) första var dear john och den var superbra tycker jag :) Verkligen min typ av film men glädje, kärlek, tårar, många känslor en film ska ha :)

Sedan såg jag War Horse, också en bra film. den var lit ¨ånig i början men blev jättebra, lite som black beauty så ni som gillar black beauty borde se denna :)

Den tredje filmen är Australia som jag började kolla på med Älskling men han var tvungen att åka så vi hann bara se halva :) Men den var också bra av det vi hann se :)

Tre bra filmer har jag kollat igenom, ska nog se en till tror jag. Får se vilken det blir :)


Filmmaraton

Nu när jag ändå är sjuk och inte kan göra något vettigt kan jag kolla på massa filmer och det tänkte jag göra nu, tyvärr ensam men et får väl gå ändå :) Första filmen blir dear john :)


Allt på en gång

Jag fick sova inatt, åh så skönt det var. Jag tänkte att jah skulle kolla på film tills jag somnade så jag slapp kämpa, men jag fick istället kämoa för att hålla mig vaken haha! Kollade på the guardian till 2-3 någonting och somnade efter det. Väcktes några gånger på morgonen av mamma, läkare och hundar men jag somnade om men en gång och jag sov till och från till 12.20 vilket var jätteskönt :)

Jag fick iaf min medicin idag, ska ta det i sju dagar och tog första med en gång. Jag som var glad att jag ändå har feber och hosta för det värsta jag vet är att må illa och kräkas. Men inte ska man väl va utan det ändå, mådde nämligen illa av medicinen -.- hoppas att jag får slippa det resten av veckan nu. Ska äta innan och inte kött :P Men vi får se hur det går, bara jag blir frisk :)

Vill bli frisk nu så jag kan börja träna och äta ordentligt, alltså börja på min utmaning. Har inte mycket matlust nu när jag är sjuk så kan inte äta som jag ska. Men snart så! Jag kommer snart bli frisk :)



Älskling kom förbi en stund och lämnade skolböcker till mig och så fick jag krama han lite :) Jag har ju sovit hemma nu när jag varit sjuk och det är inte vi vana vid, jag sover ju alltid hos honom annars så det blir tomt utan honom. Min sötnos :) <3

Sanningar om mig 5 (bästis)

Jag har nu och sen två år tillbaka endast en bästis, och denna bästis haha, nä vänta jag säger bästa kompis ist ;) Men det är iaf min underbara pojkvän Arian. Han är min pojkvän och min bästa vän, jag kan säga allt till honom utan att behöva skämmas. Han har hjälpt mig som person något otroligt och hade hade varit noll utan honom.

Det finns inte ord till hur mycket han betyder för mig och jag blir alltid helt mållös när jag ska skriva om han för det flyger runt så många ord i huvudet och så många känslor, dessa känslor har inga ord, inte vad jag vet iaf och det gör att det blir så svårt att skriva om det. Men jag vet att jag älskar honom något otroligt och han är min finaste skatt <3

Det är min enda bästa kompis jag har, jag har haft bästa kompisar innan men de har svikit av knasiga anledningar och bara försvunnit. Jag vet inte varför då de inte sagt någonting utan det har avtagit och till slut inte funnits kvar.

Just nu klarar jag mig utan en bästa vän (som inte är min pojkvän) även om jag många gånger saknar det. Att alltid veta att man kan hitta på saker tillsammans utan att känna sig dum. Bara sitta och göra ingenting men ändå ha jättekul. Någon man kan dela sina intressen med och som har mig som no 1 och detsamma för mig.

Nu har jag en no 1, det är Arian. Men att ha en bästa vän till vid sidan av kan jag sakna ibland, jag kan inte alltid vara med Arian och vi har inte samma intressen vilket gör att vi inte alltid gör allt tillsammans. Nu säger jag inte att jag vill ersätta han utan jag vill ha en vän som bryr sig om mig som han gör och som jag kan ha kul med.

Men jag är oerhört glad över att jag har Arian, han bryr sig om mig som få och är med mig i vått och tort. Han var med mig idag på sjukhuset och förra gången jag var där. Och sa sa till han nyss att om jag inte får sova inatt åker jag till akuten, den enda han sa och det sa han med en gång var "säg till mig då <3" Han struntar i när, bara han vet att jag mår bra och det får mig att känna mig trygg. För jag vet att hur dåligt jag än mår så finns han alltid där. Jag är så tacksam att jag fått denna underbara kille, han är guld värd! <3

Vem hade jag varit utan Arian? Antagligen ingen härlig person utan en deprimerad tjej som sitter och glor in i väggen dagarna långa. Men jag har fått denna chans och det är jag otroligt glad för :) <3

Det enda som kan göra tillvaron lite ljusare och får mig att må ännu bättre är en till äkta vän!

Utan dig är jag ingen Arian <3

Lunginflammation

Som jag skrivit innan har jag varit sjuk ett tag nu och har haft feber sen i torsdags. Jag har också haft en jobbig hosta och inatt ville sen inte ge med sig en sekund så jag kunde inte sova en sekund. Så hela natten satt jag och hostade (observera satt!). Så fort jag la mig ner fick jag hostattack, inte förrän på morgonen började den avta och jag kunde då sova lite på magen. Jag som  aldrig sover på mage haha. Men mamma ringde läkaren och jag fick tid där idag som tur var.

Gick till min husläkare först och fick ta prover och berätta hur jag mått osv. Sedan sa hon att jag skulle åka direkt till röntgen då jag hade för hög sänka så jag mamma och Arian åkte dit direkt. Fick ta lungröntgen och fick vänta ett tag, sedan kommer doktorn och säger att jag har en liten lunginflammation eller vad man ska säga, alltså inte så farlig. Skönt det iaf. Så imon får jag förhoppningsvis medicin så jag äntligen kan bli frisk.

Sitter och hostar som en galning. Snacka om att man blir seg av det..

Men nu vet vi varför jag mår som jag mår och snart kommer jag bli frisk igen :)


Uppdrag öka i vikt!

Nu har ni läst mina inlägg om samhällets skönhetsideal och ni vet vad jag vill med min kropp. Jag är i en svacka och har länge legat under den vikt jag vill ha. Men nu ska jag göra en förändring. Min älskade pojkvän utför nu en förändring för min och hans skull och jag ska nu göra detsamma för han. Jag har lovat han att efter jag blivit frisk ska jag ta tag i mig själv, börja träna, äta rätt och sova ordentligt. Det är en stor utmaning för min men jag ska göra detta för jag vet att jag mår mycket bättre av det.

Ni kommer få se min utveckling här på bloggen, jag vill lyckas och jag vill hålla det. Hoppas någon kan inspireras av vad jag gör och förstår varför jag skriver det här på bloggen :)


Att vara smal med samhällets skönhetsideal del 2

I del 1 fick ni veta hur jag har det och lite hur min kropp fungerar. I denna delen ska jag skriva vad jag tycker om det!

Som ni kanske förstår vill jag inte vara så här smal. Jag har en målvikt eller basvikt som jag vill väga och om jag skulle gå upp något/några kilon över det skulle jag inte bli alls ledsen. Jag har varit i närheten av min målvikt och det var nog då jag mådde som bäst. Nu har jag hamnat i en lång svacka och har inte gått upp i vikt på ett bra tag.

Det finns säkert de som tänker att jag är konstig och ska vara glad för att jag är smal. Visst jag är väl glad för att det är så man tydligen ska se ut enligt samhället. Men det är inte så jag vill se ut. Jag är så sjukt trött på alla tv-program om hur man går ner i vikt och tidningsartiklar om bantningsknep och allt man kan tänka sig som ska hjälpa de överviktiga att gå ner i vikt. Dock ser man aldrig annonser och tv program om smala, och hur man går upp i vikt. Jag vet ett program där det är två barn, en av de är överviktig och en av de är underviktig. Har bara sett det någon gång men jag tror de ska byta dieter för en speciell tid och sedan se resultatet från det. Men är det verkligen hälsosamt?? Nej. Jag vill ha ett ärligt program med underviktiga som lär sig gå upp i vikt på ett hälsosamt sätt.

Jag har nu suttit ett bra tag och kollar på "i used to be fat" och hela tiden tänkt att ett sådant program vill jag se fast med en smal.

Varför är det sådan tabu att vara överviktig och inte underviktig. Det kan vara minst lika ohälsosamt. Jag tycker alla ska kunna se ut som de är skapta för. Vissa blir inte supersmala och vissa kan inte bli tjocka.

Jag är en av de som iaf just nu inte kan bli tjock, och i och med att jag inte blir pressad på samma sätt av samhället som överviktiga mår jag inte lika dåligt av det när jag ändå kan få kompilmanger för det. Dock tar jag det inte alltid som det. Hade någon dock sagt att jag ser hälsosam ut hade jag blivit glad. Jag ser på tjejer med fina kurvor och blir avundssjuk, jag vill också ha det, inte bara ben som sticker ut. För jag har mycket ben som syns väl, på mig är det inte snyggt och det är absolut inte skönt haha.

Om någon tar illa upp av det jag skriver vill jag att ni ska veta att detta är endast en åsikt jag har om mig själv sedan vad ni tycker om era kroppar och vill se ut har inte jag med att göra. Jag vill bara förmedla att man ska inte behöva vilja vara smal bara för att samhället tycker det är fint utan Jag tycker alla ska se hälsosamma ut. Jag ser inte hälsosam ut, och speciellt inte nu, jag har knappt några muskler och jag själv tycker jag ser väldigt svag ut. Men jag vet hur jag vill se ut, och detta stämmer inte överrens med alla dessa modellkroppar som ska vara smala och långa.

Se hälsosamma ut, vikten och längden spelar ingen roll. Är man glad och tror på sig själv kommer man må mycket bättre. Strunta i samhällets skönhetsideal, gör ditt eget och lyssna på din kropp och kom överrens med den.

Det låter säkert helknäppt men alla kroppar är inte skapta att se ut hur som helst och detta ska inte sätta stopp för er lycka. Var nöjd med den nu är och vad din kropp är skapt för.


"Suit of Sweden"

Jag är med och tävlar om en "suit of sweden" på http://smnmode.blogg.se

Ett inlägg som innebär förändring

Idag kommer del 2 upp om min åsikt om samhällets skönhetsideal men efter det kommer ett annat inlägg upp. Det inlägget har å göra med att jag ska göra en förändring som ni kommer kunna följa här på bloggen.

Kolla in här ikväll, detta kommer bli kul!


Hemma för första gången.

Idag är jag hemma från skolan för första gången på mer än ett år, om man bortser från lov och helgdagar osv. Men idag sjukanmälde jag mit faktiskt. Jag skrev ju att jag hade som ett mål att få 100% närvaro och det sprack ju så nu när jag är sjuk tycker jag jag borde få vara hemma :) Det känns faktiskt skönt, dock kommer jag nog inte kolla mer på min dexter där närvaron står ;) Men för tillfället är det skönt att vara hemma, dock lite kallt här :/ Men nu när jag är ensam här vill jag titta på tv:n för en gångs skull så jag får ta att det är lite kallt ;)

Sanningar om mig 4 (skolångest)

Då gör jag ett nytt försök. Skrev precis på detta inlägg och helt plötsligt bara försvann det :O

Men iaf jag skriver om detta idag för att jag tyckte det var en passande dag.

Jag är extremt skoltrött och har mycket ångest över uppgifter jag måste göra. Jag hade gärna velat strunta i skolan och leva livet men så går det ju inte riktigt till eller hur? Man är där man är, jag har fem månader kvar eller vad det nu är och det ska man ju bara orka med. Varje dag i skolan måste jag säga tar emot, skolan är inte min grej, jag har faktiskt inte så lätt för skolan och måste kämpa för att fåå bra betyg, jag kan inte läsa en sida ur en bok och sedan kan jag allt som står där. Ibland kan jag läsa meningar 3-4 gånger utan att ens fatta vad jag läser. Detta är för att jag är helt omotiverad till det och det jag inte tycker är intressant stänger min hjärna av för.

Jag kan inte lyssna för länge för då kommer det till slut en spärr som gör att jag kan inte lyssna hur mycket jag än försöker. Det blir också svårt för mig för jag har stora krav på mig själv men extremt låga förväntningar (oftast). Jag hoppas på ett betyg men jag förväntar mig alltid få det sämsta. Jag har ett ganska knäppt mål eller vad man ska kalla det men jag har kämpat i ett år nu fär att på 100% närvaro i alla ämnen. haha visst är det väl knäppt? Och detta har krossats av en anledniong att jag var på en skolresa och en annan anledning att jag och en annan klasskompis var på möte på ett hotell för en skoluppgift.. Jag hade alltså kunnat gå på dom lektionerna och få mina 100% men nepp, inte Lisa, hon lyckas aldrig.

Allt som har med skolan just nu får mig att må blää, men jag ska kämpa och tåla denna hemska terminen tills slutet då, då är jag äntligen fri :) Ska bli så skönt.

Jag som tänkte när jag valde linje att handel är ju bra för där får 99% av eleverna som går ut jobb direkt. Kul att jag var den 1% som inte fick det -.- Jag om någon behöver det, jo faktiskt jag vågar säga så. Skälen tar jag itne här men de finns.

Nu kommer säkert någon tänka: "men sluta klaga titta du får gratis mat varje dag och det finns de som får betala för att gå i skolan" visst, vi är bortskämda på det, men det är inte maten jag klagar på utan uppgiften som får mig att gå under jorden när jag redan mår skit.

Så nu vet ni det. Lovar att det kommer mer positiva inlägg också, men detta är en sanning om mig. Men jag väntar och jag längtar!!

Puss på er


Ridsport är en sport!

Jag läser Johanna Grant blogg och jag antar att det är en del här som gör det med. Hon skrev igår ett väldigt bra inlägg tycker jag och det är riktigt läsvärt. Tycker ni som inte är intresserade av ridsport eller ser ner på det ska läsa det. Jag vet det är svårt att ändra en åsikt men det är många som itne har en aning om vad de pratar om.

Så ta er några minuter nu och läs detta!

http://johannagrant.se/2012/01/16/15589/

Stefan Liv, vila i frid <3

Sitter och kollar idrottsgalan, satte på det nästan direkt när jag kom hem :) Jag är som jag sagt innan väldigt intresserad av ishockey och när sedan stora idrottare som gått bort ska hyllas samtidigt som Lisa Miskovsky sjunger väntar jag självklart på Stefan, när de visar sista bilden och filmar igen på Lisa tänkte jag: "hallå ni glömde någon" .. Då kommer det, han fick en större hyllning. Känslig som jag är känner jag tårarna rinna ner för kinderna. Han togs bort alldeles för tidigt, han hade mycket kvar att ge och var verkligen en person man såg upp till. Stefan Liv var grym, vila i frid <3

Roffee!!!!!

Nu är jag såå glad. Roffe fick sitt jerringpriis och det var han så värd! Grattis!!

Hoppning

Det var superkul att hoppa idag. Var ju superlängesen jag gjorde det så jag var ju som sagt väldigt nervös innan :) Men precis som jag sa förra gången, det hade jag ju inte behövt vara ;) Det gick bra, eller alltså bra för att vara mig iaf, min ridlärare känner ju inte mig och hon visste ju inte att jag knappt hoppat. Hon snackat alltid lite med oss när vi skrittar av vad vi gjort bra, dåligt och vad vi ska tänka på till nästa gång, då sa jag att jag tror jag aldrig hoppat så högt innan, haha Och hon bara: men då var det ju jättebra :D. haha.

Men det var grymt kul och jag längtar massa till nästa måndag, och så måste jag tacka söta ponnyn Dahlin som var jättebra första "hopponny" för mig om man säger så :) Pigg och glad och inte alls komlicerad :)

En dålig dag blev bra!

Idag har min klass praktik på schemat men den är ju slut och vi har fått en uppgift att göra om apu:n som vi kunde göra idag och imon om vi ville. Då skriver Alexandra till mig att hela skolans nätverk inte fungerar så vi kunde inte göra någonting på datorerna.. Jag gick dit ändå och tänkte att jag får väl skriva för hand då. Dock fick vi inte böckerna vi behövde förrän kvart över 10 och så satt vi väldigt länge och diskuterade med vår lärare om massa :) Så tiden gick och vi blev inte direkt sugna på att börja och det suger att skriva först för hand och sedan skriva in det på datorn. Vi trodde ju det skulle börja fungera efter ett tag vilket det inte gjorde.

Men detta gjorde mig egentligen ingenting, för det var bara jag Alexandra och Sofie kvar så vi satt och snackade i timmar, så skänt var det att få prata ut med sina vänner. Nu känner jag mig superglad och känner hur viktigt det är för mig att ha fina vänner. Och självklart min älskade bästa vän Arian :)

Snart ska jag åka till ridskolan. Hoppning står på schemat, och gissa hur nervör jag är... Har inte hoppat på typ 2.5 år :s och så är jag ju sjuk idag med. Haha Fick veta av Sofie att hästen jag ska ha kan stanna om ryttaren blir osäker. Hmm, inte den bästa hästen man kunde sätta på mig såhär första gången kanske ;) Det får går som det går. Så om jag inte uppdaterar på länge har det troligtvis hänt en olycka (a)


Choooklad

Mamma kom precis hem med en chokladkaka till mig, älskar choklad och inget slår marabou!!

Reklamavbrott

Sitter och kollar Raw comedy club och förövrigt i många klipp och filmer på nätet har ju som ni vet reklam. Det jag inte förstår är varför vissa av reklamerna har så sjukt högt ljud, ibland är det så man nästan trillar ner från sängen/soffan eller vart man nu befinner sig. Och reklamen efter kan vara jättelågt ljud på och sen finns det några med normalt ljud. Förstår inte hur det där fungerar men borde de inta ha någon standard volym som alla ska gå efter? För det blir lite jobbigt när det kommer en rekmal och man får kasta sig upp och sänka volymen, sedan när klippet börjar får man gå upp och höja igen.. Hmm lite störigt (a)


Att vara smal med samhällets skönhetsideal del 1

Jag är naturligt smal, om jag kommer vara det hela livet vet jag självklart inte. Mamma var också väldigt smal när hon var liten men hon gick upp i vikt när hon var ungefär lika gammal som jag är nu, dock har det väl sina orsaker. Hon tränade jättemycket (volleyboll) vilket gjorde att hon åt mer och då gick hon upp i vikt. Jag är också sådan, tränar jag mycket äter jag mycket. Det kan nog mina kompisar i klassen intyga ;) Dock har jag haft perioder så jag inte tränat mycket och då går jag ner i vikt väldigt snabbt. Jag har en sådan "svacka" nu, jag har varit sjuk nästan hela hösten och så opererade jag mig (typ) haha, och då fick jag inte träna på en månad. Detta har gjort att jag inte kunnat träna och när jag väl varit frisk har jag tappat sugen eftersom jag inte har flåset uppe om ni förstår?

När jag varit sjuk och inte tränat har jag inte heller varit speciellt sugen på mat. Och det tillsammans gör att jag hamnar i en ond cirkel. Jag vet exakt vad som krävs av mig för att gå upp i vikt. jag känner min kropp utan och innan, men för att göra detta krävs det noga planering och mycket tid. Där kommer tiden igen.

Det jag måste göra för att gå upp i vikt är: Träna minst 3 dagar i veckan, helst fler. Äta ordentligt och vid regelbundna tider dvs. äta var trejde timme. Sedan måste jag sova 8 timmar varje natt för att orka med att träna. Att träna och sova är för mig inget problem. Dock har jag jättesvårt att få in maten på regelbundna tider då jag anpassar mig efter andra, jag skulle kunna ställa mig och laga mat själv men det känns onödigt då mamma ändå gör mat. Och så ´har jag ju aktiviteter som också gör det lite svårare.

Som det ser ut nu är jag inte motiverad eller har orken till att antränga mig tillräckligt för att klara av detta och jag accepterar hur jag ser ut för tillfället för jag vet att jag kommer orka snart. Jag kommer ta tag i det, jag väntar bara på rätt tillfälle :)

Detta var egentligen bara lite förkunskap om mig så att ni ska kunna förstå hur jag har det och hur jag tänker gällande min kropp. I del 2 kommer ni kunna läsa om vad jag tycker om hur andra ser på mig och andra som är smala.

Del 2 kommer när den kommer så håll utkik ;) Lovar att det inte tar för lång tid :)


Sanningar om mig 3 (intressen i överflöd)

Jag har väldigt många saker jag vill göra. Tyvärr räcker ju som vanligt inte tiden till.. Jag tycker tom nu att jag har mycket att göra och nu har jag ridning ca två gånger i veckan, dans en gång i veckan,  friskis en gång i veckan. Detta är det jag gör varje vecka samma tider. Och så är det mycket mer man vill hinna med, speciellt att umgås med arian. Jag sover hos han iprincip varje kväll och vi träffas mer än många andra par jag vet om men det är så vi vill ha det. Skulle sakna honom för mycket om jag var ifrån honom i 2 dagar.

Sen har vi skolan, det absolut roligaste av de alla. NOT! haa, men det är ett måste och det går inte komma undan, lämnar man en sak får man mer att göra efteråt. Vilket jag är rätt duktig på (a) Men tycker man det är päst och pina blir det så :)

Ett intresse jag haft/har som jag slutade med just på grund av att allt blev för stressigt och jag inte orkade mer, det var innebandy. Jag tycker fortfarande det är superkul. Visst det hade lite fler anledningar till att jag slutade, som att jag kände att jag inte utvecklades (vilket är jätteviktigt för mig att jag gör) och för att jag saknade mitt gamla lag som var såå starka tillsammans. Men jag kände att jag kan inte träna två gånger i veckan vid flera tillfällen, min krop klarar inte av det. Det var för två år sedan nu tror jag. Då hade jag innebandy 3 gånger i veckan, ridning en dag, dans ? tror jag hade den med eller nu blir jag osäker men skitsamma :P och så tränade jag på friskis den tiden jag hade över vilket blev typ varje dag :) Det blev till slut för mycket att jag inte orkade mer.

Sedan har vi dansen, innan dansade jag reggeaton också men det slutade jag med för att jag vill ha mer tid och för intresset av det släppte. Men jag hade gärna velat dansa mer än magdans, vilka är jag itne helt säker på men samba hade varit kul och så verkar mtv style på dansinstitutet rätt skoj med, Dock får jag utesluta båda två, varken pengar eller tiden räcker till, tyvärr!

Så om jag ska sammanfatta det hela så hade jag velat Rida (helst flera dagar i veckan), Dansa (tre gånger i veckan), Spela innebandy (tre gånger i veckan), och tränat på friskis (flertal gånger i veckan). Som ni ser skulle detta aldrig gå ihop hhee. Tråkigt att jag vill så mycket jag inte har tid med men jag får prioritera det som är viktigast för mig vilket är min hälsa, och just nu gör Arian, ridningen, friskis och dansen bäst för min hälsa :)


Två bra inlägg!

Idag har jag knåpat ihop två stycken lite bättre inlägg. Det ena är det jag pratade om för någon dag sen om samhällets skönhetsideal och det andra är en till sanning om mig. Dessa två inlägg kommer upp här ikväll så kolla gärna in och se vad jag har att säga idag :)

Sjukisoutfit

Tänkte ha en blus igår egentligen men kom på att det inte är så smart när jag har feber ;) Så jag tog min mysiga väst istället :)

Det vad jättekul igår iaf. Hela feta släkten! Var massa år sedan vi träffade alla. När jag var liten träffades vi ofta på släktkalas och högtiden osv. Då kanske ni undrar vilka jag pratar om? Det är från mammas sida jag pratar om nu. Nu för tiden firar vi med mormor, morfar kusinerna och moster. Innan var det mina kusiners pappa och hans syskon, syskonbarn, mamma och några fler. Och alla dom var med igår, visst håller man sig uppdaterad. Inte så konstigt då man ser Mats (kusins farbror) på reklam på tv och vet massa som rider för han och så och en av hans döttrar gick i samma klubb som mig på innebandyn. Men nu var det väldigt längesedan man träffade alla och det var jättekul. Det är lite krut i dom, massa skratt och dom kan vara lite retsamma vilket jag tycker är kul :)




Snabbis

Gör en snabb uppdatering så ni vet vad som händer. Egentligen inte mycket. Funderar på att gå hem från skolan, känner mig riktigt risig och skulle inte vara kul om jag blev mycket sjukare ikväll. Dock blir jag alltid det, känner mig bättre på dagen och blir sämre på kvällen. Får åka hem och dricka mitt älskade te ;)

Tänkte ju använda mina nya skor idag med men jag är inte så säker på det längre, gå i höga klackarskor när man knapps orkar gå över huvud taget hehe :) Skulle så gärna vilja använda dom och det skulle vara ett jättebra tillfälle nu men det är som det är, jag får väl komma i mjukis i värsta fall ;) haah ne men vanliga skor åtminståne :)

Åsiktsinlägg

Kommer skriva om det jag sa igår, får se hur jag lägger upp det men jag kommer skriva om båda :) Kan tyvärr inte göra det just nu för har ju som sagt feber och nu ska jag hem till Arian och mysa ovh ta det lugnt. Jag är ju itne den som bara kan sitta hemma och göra ingenting (oftast) vilket inte alltid är så bra när jag är sjuk ;) Följde med mamma och Josse till stan och jag kan ju inte påstå att jag mår bättre nu precis (a)

Imorgon tar min kusin lärarexamen så jag kanske inte hinner uppdatera men då vet ni varför :) Hinner jag slänger jag upp ett inlägg :)

Ha det bäst <3


Sämst immunförsvar..

Jag måste fan ha det.. Blir sjuk så fårt det blir lite kallt. Har nyss blivit frisk från en typ 4-6 veckors lång förkyling och nu är jag sjuk igen :o Hade feber igårkväll och nu med -.- Verkligen den sämsta tiden nu med då jag har massa skolarbeten som måste göras. Men så är det, man får bita ihop och vänta tills man är frisk igen.


Hälsop.

Jag skrev ju min uppgift i hälsopedagogiken. Funderar på om jag ska skriva lite från den här eller om jag ska skriva om en annan sak som har lite med saken att göra haha ;) svårt att förklara! Men kanske, håll utkik :)
Har och göra med samhällets skönhetsideal iaf :)

Då var man där igen

Skolan.. jag är inte så superpigg på skolan just nu, speciellt inte såhär i slutet på en termin, alla stora inlämningar ska in och duktig som jag är sparar jag dom tills dagen innan :) Men jag kan bara inte göra dom i god tid, sitter och har blackout i kålan tills jag ger upp. Orkar inte tänka. Sen en-två dagar innan har jag liksom inget annat val än att göra dom ;) Nästa vecka ska tre saker lämnas in, en stor apu-uppgift, svenska förberedelse inför nationella muntligt och en stor hälsopedagogik uppgift. Tänkte sätte mig och göra hälsopedagogiken nu tills mamma kommer hem, då ska vi till Molle :) Hoppas hoppas att han är sig själv idag!

Är sjukt seg nu och har inga ideér om vad jag ska skriva så vi får se hur det blir med det till kvällen :)

Sanningar om mig 2 (vidskeplig)

Jag har nog alltid varit vidskeplig. Men inte på det vanliga som lägg inga nycklar på bordet, gå inte på a brunnar, eller iofs gick jag aldrig på a brunnar innan ;) Men som det ser ut nu är jag endast vidskeplig vid vissa tillfällen.

Vi kan ta ett exempel och jag gjorde här om dagen: Jag, pappa och Arian kollade ju JVM. Arian kom inte förrän vid pausen efter första peroiden. Jag fick ett sms från han att jag skulle öppna och självklart gick jag och gjorde det. Jag såg han inte först så jag tog et kliv ut men ena foten på mattan vi har utanför dörren. Den var dock vääldigt blöt och jag hatar vekligen blöta strumpr så när vi gick in tog jag av mig den och skulle låta den torka.. Men inte kunde jag sätta på mig den! För hade jag gjort det skulle ryssarna göra mål hade jag fått för mig. HEhe, och denna gången visade sig att funka! eller nej.. jag vet ju att det bara är struntprat haha men det är inget jag kan hjälpa. Men så jag satt där och kollade på hela matchen med en strumpa. Frös som attan gjore jag med haha!

Där har ni en sak, egentligen finns det tusen olika saker jag gör, kanske tom omedvetet. Men allt jag tänker om jag inte skulle "Lyda" mig själv är att någonting kommer gå dåligt. Att jag blir ovän med någon, det går dåligt på ett prov osv. Jag har försökt trotsa det och vissa gånger har det gått dåligt och vissa gånger ingenting.

Detta med a brunnar är en lång historia. Vet inte vem det var som lärde mig det från början men det fortsatte och fortsatte. När jag gick i nian blev det så ill att jag inte ens kunde gå mellan två a brunnar, och gjorde jag det fick jag gå tillbaka. Detta gällde då även cykel, och ibland tom bilar, haha hur sjukt låter inte det. Men jag fick dunka mig tre gånger i ryggen efter varje brunn vi körde på ibland :P 

Jag minns en gång vi hade lindsdalsloppet (tradition de skapade att alla högstadieelever skulle gå/springa en mil, mellanstadie en halv mil osv.), jag hade precis startat (tänk er att alla högstadieelever startade samtidigt) och vi hade kommit ner en 100-150 meter, då märker jag att jag springer mellan två A brunnar. PANIK!! så jag stannade mitt i klungan och skulle vända.. Upptäckte snart att det inte gick haha, min kompis fattase ingenting. Men omöjligt var det att springa tillbaka bland alla elever så jag tror jag bara fortsatte. Knäpp man är ibland ! haa

Just nu kommer jag inte på så många gånger, lite svårt eftersom de är smågrejer jag gör. 

Nu vet ni iaf mer om det ;) 


Smärta

Jag red ju min första lektion igår. Och de hästarna har ju vanliga bomsadlar. Molle har däremot en bomlös sadel som är skiiitmjuk! Har aldrig suttit i något skönare, man sitter även som gjuten i den :)

Men nu till saken, jag är vad vid bomlös och men vet ändå att innan när jag red på himlabacken med bomsadel fick jag ofta ont på sittbenen av dom så jag köpte en sådan gel seet saver som man sätter på sadeln så det blir mjukare. Denna hade jag inte en tanke på att ta med igår haha, och det fick jag ta skit för idag för jag har så sjuukt ont på sittbenen nu, kan nog inte sitta på något hårdare än en säng om ens det :P

Så nu måste jag leta upp den, vet att jag tog med den till stallet men vart den är där har jag ingen aning om :P Jag får leta, mååste verkligen ha den, och har inte lust att köpa en ny för den kostar 399 kr.. Kan inte minnas att jag betalade så mycket för den?


Blogg.se kommer inte överrens med mig just ju, tänkte sätta bilden som länk men det ville sig inte, Gelpadden kan ni köpa på Hööks iaf :)


Äntligen, som jag har väntat!!

Tur man har facebook ibland, satt här med nerrullad gardin ochså ser jag på facebook "snöö", sprang upp ur madrassen och rullade upp gardinen och visst var det sant! Äntligen säger jag bara, har väntat ett bra tag nu, jag älskar snö :D Tänkte skriva ett inlägg om det innan att jag saknade det och när ska det komma egentligen men det behöver jag ju inte nu !

Sååååå glad är jag :) Man kan ju alltid hoppas att det håller i sig ;)

Den enda nackdelen är ridningen men det kan jag står ut med i någon månad. Det är ju så mysigt med snö :)

Bilder på Johanna och Cleo

Tog ju lite bilder på när jag hängde med Johanna till hennes ponny igår :) Här har ni några av dom :)












Älskade te!

Va ju helt genomfrusen när jag kom hem från stallet. hade underställ, fleece och dunjacka på mig så jag inte skulle frysa, och det gjorde jag ju inte när jag red förståss, men före och efter var det kaaalllt. Blev svettig när jag red i alla kläder så när jag kom hem var jag helt nerkyld. Nu har jag precis tagit en varm dusch och försöker tina upp mig. Bästa när man är kall är väl ändå en kopp te? :)

Godaste tet jag smakat är ändå vaniljte med socker och mjölk i (tack älskling för du lärde mig det!)


Ridningen

Kom precis hem från Aledal nu (ridskolan). Haha löjlig man är ibland, går runt nervös, och när man är där så går det hur lugnt som helst. Ingenting att vara nervös över egentligen :) Och så hade jag ju Sofie där som stöd som kunde hjälpa mig.

Det var iaf jättekul och kommer bli mycket lärorikt. Hoppning nästa gång.. och nu blir jag nervös igen haha. Har inte hoppat på hur länge som helst. Molle är kraftig och klarar d'rför inte i hoppning så bra så jag har knappt ens gått över bommar med honom ;) Men vi får se hur det går, kommer säkert bli kul :)


God dag

Har inte haft tid att blogga än och nu har jag inget att skriva :P

Arian har iaf hjälpt mamma att sätta på vinterdäck på hennes nya bil, jag stod och tittade på :P men hjälp vad kallt det är :O Stod och frös hela tiden. Satte på mig onepiece och fårskinnstofflor direkt när jag kom hem sen och nu håller jag på att tina :)

Ska ju på min första ridlektion vid 19.00. Spännande.. och läskigt (a) ehehe.. som jag sa gillar jag inte när jag inte har koll på saker och ting och nu kommer jag ju inte ha det :P Dock känner jag ju som tur är Sofie i min grupp så hon kan jag fråga :P Hon fick sitta och förklara massa för mig igår haha, men jag vill ju ha koll ;) Det ska vara väldigt tydligt med allt där så det ska nog gå bra :) Och ridmässigt kan det väl inte bli så mycket värre än igår? Peppar peppar! Så det borde ju gå bra ;) Jag är väldigt förväntansfull och tror det kommer bli skitskoj iaf :)


Skicka bilder, tips?

Jag skulle skicka bilderna som jag tog idag till Johanna, dock stötte jag på problem. På något vis går det att lösa men det tar en jävla massa tid.. Någotn som är bra på det här med att skicka bilder och kan tipsa om ett snabbt och smidigt sött att skicka typ 10-20 bilder? :) Känner mig så efter ibland haha!

Ska till Arian nu så jag hinner inte blogga mer ikväll. Vi ska antagligen kolla film vilket inte är mig emot, han hade fixat nya filmer så nu har vi och göra :D


Bild från i somras typ. Förhoppningsvis innan zjag var i turkiet eller väldigt sent på sommaren. Var mycket brunare efter Turkiet men det var ju en annars dålig sommar så mycket sol fick man ju inte hemma precis.

Bilder från idag och Vildhästen

Jag var med Johanna i stallet på dagen och sedan åkte vi direkt till Molle. Jag har lite bilder på Johanna och hennes ponny. Men batteriet till kameran tog slut så nu väntar jag på att de ska laddas klart!

Red ju Molle idag. Haha, tänkte som vanligt rida i paddocken då jag alltid kommer när det är mörkt och då vågar jag inte ge mig ut i skogen för vildsvin och allt man kan stöta på. Iaf så var paddocken blöt så det gick inte rida där. Jag fick tänka om och försökte skynda mig så gott jag kunde så jag hann rida i sommarhagen innan det blev föör mörkt. Men Molle var alldeles tossig! Han tänkte inte skritta fram utan börja trava/galoppera med en gång. Jag gjorde så gott jag kunde för att få han lugnt men det ville sig inte. Sedan lät jag han trava på, lite halv lyckat sådär, helspänd och lyssnade ingenatans haha, sedan fick han ryck och började bocka. Eller ah lite halvt sådär. Men vi körde på.

Han blev ännu mer ivrig och ville galoppera, gick inte hålla han haha. Galopperade ett steg och ett steg i trav och blaa. Så jag lät han galoppera. Haha, det skulle jag inte gjort, för då fick han världens ryck och börja bocka och kasta sig mot sidan.. Hmm undra vad det flög i honom ? :P

Jag bestämde mig då för att gå till en annan hage som ligger nära paddocken så det var lite upplyst iaf, men där blev han rädd för stenmuren och inte ett dugg bättre än innan. Skrittade endast i den hagen, då börjar han bocka igen haha. Han gör det ibland när jag är pigg och glad men nu blev det för mycket!

Efter en liten stund kom det en bil (det är en väg på andra sidan stenmuren) och den har sjukt många lampor!! Jag hade pannlampa på mig så den borde ha bländat av när den såg mig men nej. Jag gjorde halt med Molle då han var så nervös, då precis innan bilen kör förbi bländar han av -.- Vissa människor alltså.. Jag som hade gjort halt smackade lite lätt och Molle går något steg framåt. Men vi hann inte långt. Helt plötsligt ställer han sig på bakbenen och stegrar.. Hmm.. Inte alls lika honom, det har han aldrig gjort innan och jag har ridit honom en hel del. Försökte fortfarande lugna ner honom men det var omöjligt!

Efter många försök hoppade jag av och gick ett varv med honom, men det var inte bättre då, fortfarande tossig!

Väl inne i stallet sedan var han coollugn som vanligt. Bushäst!

Haha jag som följde med Johanna med till hennes häst som stöd för att hennes häst hittat på saker och dummat sig. Så går det ännu sämre för mig haha!!

Ticks

Fick en fråga om vad mitt ticks var (skrev om det som nyårslöfte på min förra blogg). Och som jag skrev innan är det inget jag tänker skriva, jag vill inte att andra ska gå och tänka på det och det är något jag försöker dölja så gott jag kan, Ha haft problem med det i många år och nu ska jag ta tag i det och sluta. Kan hända dock att jag skriver vad det är när jag slutat helt och är helt återställd :)

Sanningar om mig 1 (Kontrollfreak)

Jag är ett riktigt kontrollfreak! Vad jag än gör ska jag i princip alltid planera i minsta detalt hur jag gör, tid, plats, ah allt man kan planera.

Detta är bra och dåligt. Något som inte är bra är när jag kör bil hehe. Jag har ju inte lärt mig riktigt än så när jag inte riktigt vet exakt hur jag ska göra får jag panik, vilket inte ger ett bra resultat som ni kan förstå ;) Därför säger jag till mamma varje gång jag ska svänga, köra i rondell m.m. att säga exakt i detalj hur jag ska göra. Och gör hon inte det blir det lätt kaos ;) Men snart lär jag mig att tänka på vad jag ska göra själv och då kommer det gå mycket bättre. Nu i början gäller det att bara planera precis hur jag ska göra innan, sedan kommer det gå automatiskt :)

Att jag är ett sådant kontrollfreak gör det ibland svårt för mig att testa nya saker då jag alltid vill ha koll på hur jag gör. Kanske ställer jag för höga krav på mig själv?? jag vet inte men det hindrar mig ibland från att göra det jag måste, som att köra bil tex ;) Men när jag väl måste tar jag tag i det.

Att vara kontrollfreak är bra när jag ska ut, resa m.m. då jag alltid har koll på vad som händer.Vet jag inte vad som händer frågar jag den som vet. När jag och arian har rest kollar jag upp allt som går att kolla upp innan, som hur långt det är till stranden, stan matställen och så :) Jag tycker det är skönt att ha koll på saker och ting, då blir jag mindre stressad :)

I skolan, får jag ofta frågan när vi börjar, slutar lektioner och för dagen, Detta för de vet att jag nästan alltid har koll på det, om det nu är så att jag inte vet är det för att jag inte hunnit kolla, är stressad eller bara väldigt trött. Men jag är väldigt väldigt sällan sen till lektionerna. Jag har alltid koll på tiden och då blir det också lätt att hålla den, men jag ställer alltid krav på mig själv att vara i tid. Om någon eller något hindrar mig förklarar jag det alltid för läraren eller den jag ska till. Jag kan gå ifrån mina kompisar i skolan just för att komma i tid. Det är inte för att jag struntar i de eller mår dåligt, jag bara känner att jag måste vara i tid och jag låter ingen hindra mig, då får jag gå ifrån dem för att hinna :)

Finns mycket mer att skriva om detta men jag hoppas ni har fått en inblick på hur jag är just där, att jag vill ha koll på vad som kommer att hända, vilken tid, vart och hur jag kommer hem osv.




Designen

Har suttit i någon timma nu och fixat och grejat med designen, lite ändringar blev det iaf :)

God morgon

Jag är redan vaken! konstigt haha, somnade ju ändå hyffsat sent igår. Fast inte så konstigt kanske, jag har ett svagt minne av att min hund kom instimmandes tidigt på morgonen haha, jag har en sladd vid dörren (till TVn) så jag inte kan stänga den. Sen fick jag ett sms at Molles ägare om jag kunde ta honom idag och det tackar jag ju inte nej till :)

Efter det kom mamma in och tänder!!?? haha och Sazzi (hunden) med såklart och väcker mig igen! Men nu är jag vaken iaf och det gör ju inget, m¨ste vända tillbaka dygnet till skolan ju :)

Ligger och myser här i min Onepiece, är hungrig men äta frukost är inte riktigt min grej. Innan när jag vaknat vid 12 någonting har jag ätit mat direkt ahah, vet inte vad men jag kan bara inte äta frukost :)


Morgonbild ;)

Filmen

Kollade ju på en film.. eller aa det blev två ;)
Men den jag skrev om tyckte jag inte var någotnhöjdare, den var från typ 2004 men kunde tro den var från 1995 eller något. Väldigt omodern och det hände inte speciellt mycket heller. Ingen film jag skulle rekomendera :) Men jag kanske bara är kräsen då jag kollar film så ofta men så tycker jag iaf :)

Den andra filmen jag kollade på var Flightplan. Stor skillnad på film kan jag säga! Denna var skitbra verkligen. Både jag och Josse fick för oss att vi sett den förut, hmm konstigt. Dock kom vi på det typ när halva filmen gått så det måste varit väldigt länge sen vi såg den :) Men bra var den så den kan jag starkt rekomendera.

En bra och en dålig film. men nu måste jag allt gå och lägga mig. Man tilltalar sig själv att gå och lägga sig tidigt men det blir liksom aldrig som man tänkt sig och nu var jag väldigt filmsugen så det fick bli sent idag igen. Får ställa klockan lite tidigare iaf :)

God natt!

Film

Funderar på att sätta på en film, så mysigt nu med min nya tv :D Blir nog Chasing Liberty, laddade precis ner den så vi får se hur den är. Kan ju recensera efter om ni vill ? :)


Hungrig?

Jag känner mig hungrig, vet inte hur dock för det var inte länge sen jag åt :o Funderar på att poppa popcorn men jag vet inte om jag är sugen, dessa beslut man står inför hela tiden, haha. Älskar popcorn, mest om man gör dom själv. Måste säga att jag är en redig höjdare på att poppa popcorn!


Om mig!

Nu har jag fixar en liten beskrivning av mig, haha det var ju inte svårt. Bara jag som inte hade försökt ;)  Men nu är den här så läs den gärna :)

Tack!

Såg att ni uppskattade mitt steg för steg steg inlägg, blir så glad när jag får så positiv respons för det jag skriver :) Tack så hemskt mycket för de fina kommernaterna! Kommer troligtvis komma in mer på ridning nu när jag börjar ridskola så jag kommer skriva allt jag kan komma på :)

Fick en frågan om mina ridstövlar och de kanske är fler som undrar?

De är från Börjes och kostar endast 1445 kr. Man kan väl tro att de är pissdåliga pga priser men det är de inte. Knappt en skråma har de och jag har haft de i mer än ett halvår. Jag är jöttenöjd med dem och de är också de skönaste stövlarna jag haft på mig! Visst jag har inte testat stövlar för 5000 men av de i prisklass runt 2000-2500 som jag har testat tycker jag dessa är mycket skönare och ännu bättre att de är så pass billiga :) En perfekt hemmastövel!

Här är länken till stövlarna :)
http://webshop.borjes-tingsryd.se/servlet/us_pyra?wts.PAGE=h_ix3.htm&wts.ACTION=loginguest&$GUEST=SE&p=H

Sanningar om mig!

Jag kom på en sak ist för att skriva en presentation om mig. Varannan dag har jag en så kallad sanning om mig, kan vara allt från att jag har 6 tår (vilket jag inte har) till hur många gånger jag rest.. Dessa kommer det ett inlägg om varannan dag som sagt, då jag också går lite mer in på dom så ni får lära känna mig mer :D

Jag kommer göra en kategori som heter "sanningar om mig" så ni kan gå tillbaka om ni undrar något.

Har ni förslag på vad ni vill att jag ska skriva om är det bara att skriva det, ibland blir det backout i kålan så då är det bra med lite back up från er :)



Första inlägget kommer imorgon så håll utkik ;)

Putsa skor! steg för steg

Jag har nu suttit ett bra tag och putsat mina skor. Har varit dålig på det nu på siståne måste jag säga. Men nu på måndag ska jag ju till aledal, så kan jag ju gå dit med skitiga stövlar ;D Så nu tog jag tag i det och jag tänkte visa er steg för steg hur jag gör.

Detta kan man göra på vilka läderskor som helst. Jag gjort det på pappas och han blev supernöjd ;)



Riktigt skitiga var som ;)




Det här behöver du: 1. Skokräm, jag har boston som är enkelt att applicera, en annan skokräm som också ska vara bra är kivii. Jag använder neutral och inte svart skokräm, detta för att det inte färgar av sig och det kan jag då använda på insidan också. 2. Svamp/trasa. 3. Skoborste. 4. Nylonstrumpa.

Steg 1: Använd svamp/trasa för att torka bort smutsen med. Blöt den med ljummet vatten och torka av smutsen över hela stövlarna.


Steg 2: Ta skokrämen, jag har en svamp som sitter på tuben vilket gör det lite enklare. Smeta ut ett tunt lager runt hela stöveln i en cirkelrörelse. Samtidigt som du låten den första stöveln torka börjar du med den andra stöveln.


Steg 3: När du är klar med den andra tar du den första som då ska vara torr, kan möjligt vara lite klibbig men då får man borsta längre. Borsta från olika håll tills stöveln blir blank.


Här har jag borstat den vänstra stöveln blank.


Steg 3: Nu kanske du tror man är klar? men icke. För att göra stöveln ännu blankare med hjälp av en nylonstrumpa. Putsa i cirkelrörelser över hela, stöveln ska då bli ännu blankare än innan. Vill man inte ha den så blank struntar man i nylonstrumpan.



Vänster stövel är putsad med nylonstrumpa


Klart!


Före                                                                    Efter

Rolf Göran Bengtsson

Såg att Roffe nu är världsetta! Sjukt vad duktig han är. Han ska också vara den första i Sverige som är värdsetta i hoppning. Nu väntar vi bara på att han ska få jerringpriset, vem skulle vara mer värd hallå? Roffe förtjänar det sjukt mycket så nu får vi hålla tummarna! Att vinna em och vara världsetta är väldigt starkt av honom. Roffe är grym!!


Klicka på bilden för att komma till aftonbladets artikel

Dagen..

har sett ut såhär. Va uppe till halv 6 på natten för att kolla JVM, somnade med en gång verkligen, haha jag var ju trött redan innan hockeyn började, dock kommer man ju upp i varv av att skrika och hålla på som man gör när man kollar matcher ;) Arian kollade han också, han som tyckt ishockey varit såå tråkigt haha, men han tyckte nog inte det var päst och pina, det var ju trots allt sverige i vm, då spelar det väl inte någon roll vad det är för sport? :)

Men aja, jag sov till 12 och då gick jag direkt till mamma och gjorde mig i ordning. Sedan kom Kjell och pappa och hämtade upp mig och josse för vi skulle äta hos farmor. Aldrig fel med mat och fika ;) Fick någon slags chokladglögg haha, låter knasigt men den var jättegod :D

När vi kom hem satte jag mig direkt vid datorn och började fixa med bloggen, och såhär ser det ut nu. Toppen, trodde inte jag skulle hinna klart idag men det gick :)

Övningskörde lite innan jag skulle till Arian och det gick som det gick hehe, inte bra med andra ord. men jag är ändå väldigt ny ute på vägarna så man får ha överseende tycker jag (a) Hoppas jag kommer känna mig lugnare när jag kör med körskola sen, dom har ju iaf dubbelkommando ;)

Nu sitter jag iaf här hos Arian, själv haha. Men han kommer snart så då blir det säkert film! Älskar film, jag och Arian kollar alltid på film innan vi går och lägger oss, då blir man trött och sover gott sen :)

Ne nu kommer han så nu ska jag gå och pussa på han lite och tigga lite mat, magen börjar kurra känner jag ;)

Ha det så fint och god natt :)

bloglovin

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/3342278/lisasofianilsson?claim=c4thg93xvwr">Follow my blog with Bloglovin</a>

Välkommen till min nya blogg!

Hejsan hejsan nu funkar det! tycker det blev helt okej för att bara ha gjort det lite snabbt :) kommer säkert lite ändringar med tiden.

Här är det ju då jag kommer blogga från och med nu. Kommer blogga som innan, kanske mer men inte mindre ;) Ni kanske vill ha en till presentation av mig? Säg till isf, skulle ju vara bra med ett "om mig" vis sidan men vet inte riktigt hur man gör (a) jag får googla lite så får vi se om jag listar ut det. Annars kan ju ni som är lite kunnigare än jag säga hur man gör ? :D

Men som sagt säg till om ni vill att jag gör en presentation om mig igen!

 

/Lisa, haha visst ja, har ju blivit en vana nu ;) men nu behöver jag inte skriva så mer för det är ju alltid jag som sriver :D


RSS 2.0